Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland öser på i baskettvåan

Jämtland Baskets A-lag sladdar i Basketligan, men klubbens ungdomslag bara vinner i division 2. Lagets femte och sjätte seger togs mot Umeå U och mot Umeå B med hela 82–45 respektive 79–51.
– Dagens seger var den siffermässigt minsta i år. Det var också skönt att vi äntligen fick en del motstånd. Det kommer att behövas i ett division 1-kval, menar coachen Zeljko Brlek.

Basket, division 2 herrar

KFUM Umeå U–Jämtland U 45–82

Poäng Jämtland: Viktor Kolak 22, Anton Boethius 20, Mikael Jönsson 15, Stefan Zivkovic 13, Olle Lundqvist 10, Adam Eriksson-Wall 2, Axel Blomgren 2.

KFUM Umeå B-Jämtland U 51–79 (26–38)

Gustav Hansson 24, Stefan Zivkovic 16, Anton Boethius 10, Viktor Kolak 8, Mikael Jönsson 8, Mattias Markusson 4, Axel Blomgren 2, Anton Petersén 2, Olle Lundqvist 2, Andreas Borg 2.

Seger nummer 5 och 6 kom som väntat från det högpresterande Jämtlandslaget. Coachen Zeljko Brlek var glad att hans lag äntligen fick motstånd i söndagens match mot Umeås B-lag.

– Det var bra. Umeå har två ligaspelare i sitt lag och det var ganska jämnt i början, men i andra perioden drog vi ifrån. Annars är jag lite irriterad över att vi inte får bättre motstånd. Det kommer att behövas om vi ska kunna lyckas i ett division 1-kval, eftersom det kommer att bli väldigt tufft. Nu kommer vi att möta Lillhärdal i ett dubbelmöte och där blir det säkert tufft. De har fullt med gamla ligaspelare, bland annat Hellgren (Stefan), sa Brlek.

Viktor Kolak får bäst betyg från match 1 medan Gustav Hansson kom in i match 2 och var mycket bra. Hansson satte 19 poäng redan i första halvlek.

– Gustav är en väldigt bra spelare. I fjol, när han spelade "Euroleague" för U 20 i Ryssland, Litauen och Frankrike, fick han MVP-pris i flera matcher. Det han behöver göra är att ta med sig det här offensiva spelet ut i ligamatcher också.

KFUM Umeå B–Östersund 78–73 (33–39)

Östersund: Max Tandberg Wall 30, Roger Lilliesköld 18, Tore Walldén 13, David Gidén 11, Tobias Åman.

KFUM Umeå U-Östersund 37–69 (17–35)

Max Tandberg Wall 20, Roger Lilliesköld 18, David Gidén 13, Fredrik Persson 10, Tore Walldén 5, Anton Strömberg Carlsson 3.

En bra helg för Östersund. Det började med en dramatisk förlust mot Umeås bästa division 2-lag. Östersund ledde i halvtid, men tappade rejält i tredje perioden, precis som på hemmaplan.

Söndagsmatchen mot Umeå U gick mycket bättre.

– Jag är framför allt nöjd med försvarsspelet. Vi varvade mellan man-man och zon. Riktigt bra att bara släppa till 37 poäng. Dessutom hade vi bra attackspel. Det gjorde att vi tvingade fram många fouls, menar coachen Jan Eriskson.

Högst betyg i Östersund går till guarden Max Tandberg Wall samt 47-årige insidespelaren Roger Lilliesköld.

– "Jösse" är bra. Han ger fortfarande en och annan armbåge, men han har blivit lite snällare nuförtiden, menar Jan Eriksson.

Basket, div 2 damer

IKSU-Östersund Framtid 61–48 (29–29)

Östersund: Signe Glantz 13, Kimia Siamansouri 10, Isabelle Aronsson 10, Julia Wikström 4, Elise Mattson 3, Camilla Grahn 3, Wilma Liljesköld 3, Tuva Sandal 2.

KFUM Umeå – Östersund Basket Framtid 62–36 (22–20)

Östersund ställde upp med ett lag bestående av spelare födda 99/00 mot två Umeålag som är flera år äldre.

– Enormt bra att hålla lika i halvlek mot de bägge Umeålagen som är betydligt mer rutinerade. Alla får beröm för inställningen och för snacket i försvarsspelet, säger coachen Kristian Zahr.

Östersunds anfallsspel var riktigt bra i första halvlek mot IKSU, men laget släppte in lite enkla poäng efter för mycket bolltittande. Försvarsspelet växte under matchen men de stora och betydligt äldre IKSU kunde till slut vinna. Mot KFUM Umeå, med bland annat ligaspelaren Jenny Aronsson, startade Östersund återigen väldigt bra. Ställningen var 22-20 till Umeå i halvtid. Sedan fick både Kimia Siamansouri och Tuva Sandal kliva av efter skador och då blev det tufft att både orka hålla tempo i matchen och samtidigt klura ut hur de skulle lösa Umeås zonförsvar.

Innebandy, division 2 damer

Sundsvall IBF U–Jemtland 11–4

(4–2, 2–1, 5–1)

Mål Jemtland: Julia Eklund, Maja Norling, Cecilia Häggkvist, Caroline Lövgren.

Alnö-Jemtland 1–4 (0–3, 1–1, 0–0)

Mål: Josefin Wahlström 2, Maria Pettersson, Lovisa Bergqvist.

I den fjärde matchen kom första segern för Jemtland. Jumbon Alnö var snäppet sämre, men bara i första perioden som Jemtland vann med 3–0. Segern var också plåster på såren för lördagens storförlust mot serieledande Sundsvall U, som troligen kommer att vinna serien i klar stil.

– Vi bytte spelplan till i dag och spelade med en "point" (libero) och gick även ned djupare med centern. Det gjorde att spelet blev bättre, säger tränaren Sandra Ivarsson.

Högst betyg i Jemtland till Hanna Wickman, Lovisa Bergqvist och målvakten Anna Nylander.

Innebandy, division 2 herrar

Backe–Granlo U 7–3 (5–4, 3–1, 2–1)

Mål Backe: Petter Gjersvold 2, Adam Lindberg, Sebastian Bryntesson, Andreas Thelin, Kenny Sjödin, Tom Andersson.

Backe tog sin tredje seger på sju matcher. Laget vann alla perioder och var snäppet bättre än det unga Sundsvallsgänget. Skottstatistiken var nästan helt jämn. Två av Backemålen gjordes av poängkungen Petter Gjersvold som därmed gick upp på femte plats i poängligan. Han har gjort 18 mål så här långt.

Ishockey, division 2 herrar

Kovland–Nälden 3–8 (0–2, 2–3, 1–3)

Mål Nälden: Robin Jonsson 2, Andreas Schjelvan, Kalle Burman, Gustav Boberg, Oskar Martinsson, Mattias Vängman, Fredrik Norring. Skott: 7–26.

Nälden tog en viktig seger för att kunna bibehålla chansen att gå till Alltvåan. Det var lagets andra seger på fem matcher.

– Vi spelade bättre i egen zon än tidigare. Dessutom var vi väldigt effektivt framåt. Vi har många bra spelare i offensiven och det märktes, menar tränaren och förre ÖIK-målvakten Fredrik Alcén, som numera lagt målvaktsspaden på hyllan.

Ånge-Brunflo 4–8

0–4, 2–1, 2–3

Brunflo vann seriefinalen efter en stark förstaperiod. Mats Palmqvists lag ser helt klart ut att vara seriens starkaste. Ånge fick mest jaga puck i första perioden, som Brunflo dessutom vann med 20–4 i skott.

– Det märktes att vi mötte ett lag som satsar på att göra comeback i ettan redan till våren, farten, passningarna och avsluten var bra, säger Anders Wiklund i Ånge.

Strömsund-Bräcke 8–4

5–2, 2–0, 1–2

Strömsunds tredje seger kom i fredags efter en bra förstaperiod.

Ishockey, J18 elit

Kramfors-Östersunds IK 1–3

0–2, 0–0, 1–1

Mål ÖIK: Oliver Kamrup, Calle Själin, Daniel Norrman.

Östersunds IK-Kramfors 4–1

2–1, 0–0, 2–0

Andreas Söder, Marwin Ingvarsson, Anton Kling, Jonas Rönngren. Skott: 43–31.

Två matcher mot seriejumbon gav två segrar. ÖIK vann som väntat och tog därmed sin tredje och fjärde seger för säsongen.