Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland regerade på Hotingsovalen

Östersundshästarna dominerade stort när årets travvecka gick i gång i Hoting. Hela sju av de tio loppen som kördes vanns av Östersundstränade hästar. 

Länsframgångarna kryddades ytterligare av Brunfloägda Åskbollen Liss som tränas av Bergsåkers Henrik Svensson. Valacken vann Montéloppet (lopp 3) när han slog av ledande Wings of Rocket som galopperade över mållinjen.

Karriärens första segern för Veabergets Stål kom i lopp 1 när körande Isabelle Ångström lotsade sexåringen till ledning och felfritt trav. Segern blev rätt enkel och Isabelle gick kortvarigt upp i ledning i championatet på Hoting. Championatet som i högsta grad lever inför fortsättningen då de tio loppen vanns av tio olika kuskar.

Rickard N Skoglund hittade rygg ledaren i andra loppet och visade att uttrycket vinnarhålet stämmer. I sista sväng vred han ut Dats Marido och avgjorde på ett fint sätt.

– De hade för stor respekt för ledaren så då bjöd de mig på positionen i rygg ledaren, sa Rickard.

Ledning från start till mål var annars receptet för fyra andra av Östersundssegrar. Sweetseventeen (Bo Eklöv), New Romanze (Jan-Olof Johansson), Järvsöfjellan (Karl Halvarsson) och Malekeh (Lars-Åke Svärdfeldt) vann alla från den positionen.

– Hon är bra när hon fungerar och känns vara på väg mot formen igen, sa Bo Eklöf om Sweetseventeen efter V5-inledningen.

New Romanze seger var mest dramatisk av alla frontsegrar då Jan-Olov Johansson blev rundad i ingång till sista sväng av Quantum Eagel Eye och Bo Eklöf. Eklöfs häst galopperade och New Romanze tog några felsteg innan Jan-Olof kunde andas ut.

Efter målgång berättade Jan-Olof att han ändå var säker på att han skulle vinna då han såg att Eklöf kom för fort i ingången till svängen.

Sista Östersundssegern stod Carl-Ivar Larsson och Granli Nicolai för. De var också omgångens största skräll och en starkt bidragande orsak till den fina utdelningen på V5.

Tio rätta system kunde kvittera ut nästan 9 000 kronor vardera. Den mest intressanta vinnare måste ändå vara Karl Halvarssons Järvsöfjellan. Hästen tog tredje raka segern på endast fyra starter, men frågan är hur de gått om Lennart Holmgren hade hållt Can Bo i rätt gångart hela loppet.

Tre raka segrar är ändå mycket imponerande och Järvsöfjellan kommer vi få höra talas mera om i framtiden. På tisdag är det åter dags för Hoting att köra andra tävlingsdagen. Då är de lunchtrav med rikstotospel, sedan avslutas travveckan på fredag.