Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland satsar framåt – delar elit och ungdom

Samtidigt som Jämtland drar sig ur damligan, väljer klubben att separera elit från ungdom.
– Vi säkerställer att ungdomsverksamheten får fortsätta utvecklas och växa, säger Annelie Bengtsson till damligan.se

Styrelsemötet i onsdags innebar också ett inriktningsbeslut att vässa ungdom och elit genom en delning.

– Vi har vuxit kraftigt under de senaste säsongerna vilket skapat en svåröverskådlig verksamhet. En delning tror vi skulle medföra en bättre uppföljning och styrning och ett ökat engagemang. Båda verksamheterna kommer även fortsättningsvis att byggas kring varumärket Jämtland Basket som vi bedömer är ett av länets starkaste, fortsätter Bengtsson.

ska bildas med stadsdelsbasket samt ett elitinriktat program för spelar- och talangutveckling.

– Det finns ett enormt driv kring ungdomsbasketen. Vi tror att organisationsförändringen kommer att locka fler att engagera sig kring barn- och ungdomsbasket när beslut och ansvar ligger lite närmare verksamheten, säger Krister Blomgren, ordförande i JB Ungdom.

Ulf Paulsson i JB Herr ser också fördelar med en delad verksamhet.

– De sportsliga framgångarna vi haft under säsongen – inte minst draget kring slutspelet och den lyckade satsningen på duktiga ledare – har gjort att det finns ett stort intresse av att engagera sig kring herrlaget. Vi tror att en delning ytterligare skulle förstärka detta. Vi hoppas och tror att det finns ett stöd för detta hos kommun och näringsliv och att vi tillsammans med våra samarbetspartners kan fortsätta drömmen om en SM-final i Östersund.

damordförande och han är optimistisk.

– Vår utbyggnad av ungdomsverksamheten och det program för spelar- och talangutveckling som byggs upp kommer att ge frukt om tre till fem år. De senaste säsongerna har behovet av extern rekrytering varit stor, det har medfört ökade kostnader och varit arbetskrävande. Vi väljer att stärka satsningen i övergången mellan ungdom och elit för att stärka förutsättningarna för unga tjejer att ta elitsteget. Vi känner att det kan vara läge för en ombyggnation för att skapa mer kraft runt dambasketen, säger Svensson till damligan.se

Definitivt beslut kring organisationsförändringen tas vid föreningens årsmöte.