Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland tog tredje raka efter tuff match

Jämtland Basket tog med sin positiva form till Luleå.

Slutresultatet blev vinst med 83–77, men LF Basket låg bara en poäng bakom Jämtland i matchens sista minut.

– Nu blir det extra skönt att fira nyår, säger Pontus Frivold.

Det var inte tal om vila efter segern mot Nässjö i fredags. Jämtland fick ladda om med en tidig bussresa till Luleå. I bussen tog laget med sig den positiva formen som laget hade efter två raka segrar. Jämtland gjorde en riktigt bra insats och fick med sig segern från Luleå. Matchen slutade 83–77 till Jämtland.

– Det var en tuff match. Båda lagen spelade bra försvarspel. Vi avslutade varje period starkt. Vi vann de sista tre perioderna, och vann matchen tack vare det, säger Jämtlands tränare Pontus Frivold.

Vad var den spelmässiga nyckeln till seger?
– Vi hade bra rörelse på bollen och hittade de fria skyttarna. LF Basket saknade långe Johan Åkesson, så de hade ett kortare lag än vanligt. Jag är nöjd med att vi lyckades anpassa spelet utefter det.

Bäste poänggörare var Jawan Carter med 19 poäng. Brandon Peterson var återigen riktigt bra i returspelet, och vann tolv returer. Jämtland var totalt sett riktigt bra i returspelet, och tog 43 returer jämför med LF:s 24.

– Vi var starka i det spelet. Det är bra att ta så många.

Jawan Carter har påverkat Jämtland på ett väldigt bra sätt.

– Han är väldigt duktig, framför allt defensivt. Vi vinner våra matcher på att hålla ned motståndarnas siffror, och Jawan är en viktig del av det. Han är också bra på att fördela spelet, säger Pontus Frivold.

Segern innebär att Jämtland vunnit tre raka matcher.

– Det ger en positiv känsla, och nu blir det extra skönt att fira nyår. Nu blir det lite ledigt för spelarna innan vi börjar ladda inför Borås.

Borås ser ut att vara obesegrade när de kommer till Jämtland?
– Ja, det är ett fantastiskt duktigt lag. Vi ska förbereda oss så gott vi kan, men först ska vi njuta av stunden.