Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland vill tillbaka på vinnarspåret

Tre raka segrar har följts av två förluster. Nu vill Jämtland hitta tillbaka till vinnarspåret när Södertälje kommer på besök.
– Södertälje är ett välorganisserat lag. Då gäller det för oss att springa mycket, menar Bo Wagenius.

Den rutinerade andrecoachen fanns på plats när Jämtland körde sitt sista träningspass innan matchen. Avtalet med Wagenius är lite speciellt eftersom han även har ett heltidsjobb att sköta. Dessutom är han relativt nybliven pappa, vilket förstås också tar tid.

Bosse assisterar Pontus Frivold på matcher, men kan inte närvara på alla träningar.

– Det är ganska roligt att vara tillbaka. Jag har hållit på med basket i nästan 40 år och jag lär väl hålla på några år till, säger han.

Normalt brukar headcoachen vara äldre än den assisterande, men i Jämtland är det tvärtom. Wagenius är 53 år vilket är 20 år äldre än Pontus Frivold.

Pontus gör sin 22:a match som headcoach mot Södertälje. Målet är att ta den åttonde segern.

Vad behöver ni göra för att vinna?

– Framför allt handlar det om att hitta nyckeln till att göra mer poäng än senast när vi mötte Södertälje. Då hade vi runt 70 poäng båda gångerna.

– Första matchen, här hemma, spelade vi riktigt bra och jämnt. Då var det John Roberson som på egen hand avgjorde. På bortaplan var det Toni Bizaca som tog över showen i slutet på tredje perioden.

Kanske kan nye Srdjan Vukovic vara den där X-faktorn som får matchen att tippa över till Jämtlands fördel.

– Srdjan har varit jättebra. Det är inte lätt att komma in i ett nytt lag mitt under säsongen och hitta sin roll. Han är en positiv tillgång. Han tränar hårt och gör alltid sitt bästa.

Vad är Srdjans styrka?

– Fysiken. Han är ofta mindre än sina motståndare på sin position, men det kompenserar han med en otrolig styrka.

Södertälje å sin sida vill göra som Uppsala; värva en stor center. Anledningen är densamma: en alltför svag returtagning.

–Vi har stora problem med returtagningen. Vi är ett topplag och ligger minus i returtagningen. Det existerar nog inte i världen, säger Vedran Bosnic till Länstidningen, som bjudit in Dane Johnson, en 208 cm lång amerikansk center till provträning.

Johnson lär dock inte vara spelklar till kvällens match.