Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställd på hem för dementa slog boende över munnen – blev avskedad

En anställd på ett hem för dementa i länet ska ha slagit en boende efter en incident. Enligt en lex Sarah-anmälan ska boenden ha försökt bita en annan anställd.

Annons

De båda anställda ska ha befunnit sig i boendens rum när denna blivit våldsam och alltså försökt bita en av dem. Den andra ska då ha slagit boenden över munnen och kinden "som ett försök att skydda sin kollega".

Enligt en bilaga till den lex Sarah-anmälan gjorts stängdes den anställda av under utredningen och fick därefter även avsluta sin anställning.

Under utredningen framgick det även att man missat att underrätta anhöriga om vad som hänt. De ska därför inte ha fått reda på det förrän några veckor efter att händelsen inträffade, vilket den aktuella kommunen medger är en avvikelse från rutinerna.

I bilagan framgår även vilka åtgärder som kommunen planerar att vidta. Man ska bland annat öka deras kunskaper i hur man arbetar med avvikelser och sätter upp rutiner. Man ska även genomföra utbildning för personalen om hur man bör agera vid situationer med våld och hot.

-----

Läs mer:

Snattare gripen av väktare i centrala Östersund

Kommunanställd i Strömsund avskedas efter stöld

Man fastnade i poliskontroll – misstänkt för rattfylleri

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app

Mer läsning

Annons