Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrare att felparkera i Åre

Från början av december införs parkeringsavgifter på kommunens parkeringsplatser i Åre. Men det blir inte bara parkering som blir dyrare. Även den felparkerade får betala en extra slant.

Annons

500 kronor. Så mycket kommer det att kosta för den som bryter mot parkeringsregleringarna på offentlig plats från den 1 december. Ett beslut som röstades igenom under torsdagens kommunfullmäktige i Åre kommun.

Den utökade parkeringen vid Kyrklägdan stod färdig i slutet av oktober.

– Det är ett beslut som var nödvändigt eftersom vi ändrar från p-skiva till avgift, säger Katrin Wissing (MP), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

En avgiftshöjning på 100 kronor som träder i kraft för bilar som gör fel genom att inte betala parkeringsavgift, överskrider parkeringstid eller parkerar laddplatser utan att ha följt bestämda föreskrifter.

Avgiften får sällskap av de nya parkeringsavgifterna som kommer införas på kommunens parkeringsplatser i centrala Åre. Avgifter som färdigställdes av samhällsbyggnadsnämnden i oktober.

Läs även: Snart införs parkeringsavgifter i Åre

Ny parkeringsavgift ska öka ruljangsen av bilar som parkerar i centrala Åre enligt Katrin Wissing (MP). Inom den dyrare parkeringszonen (zon 1) är det högst två timmars parkering som gäller.

Det är två parkeringszoner med en daglig avgift mellan klockan 9 och 18. Dyrast är det att parkera längst med delar av Årevägen under vintersäsongen (1 december - 30 april) då taxan ligger på 20 kronor i timmen. Från maj till och med november kostar det 10 kronor. Här är parkeringstiden högst två timmar.

Se zonindelningen här.

I zon två blir det billigare, men det kostar fortfarande hela året runt. 10 kronor i timmen under högsäsong och 5 kronor i timmen resten av året.

– Det är för att vi ska få mer medel för att utveckla parkeringsmöjligheter i Åre och för att få mer ruljangs på parkeringarna, säger Katrin Wissing.

Nattetid tillkommer parkeringsförbud mellan klockan 03.00 och 06.00 mellan den 1 december och 30 april på samtliga av kommunens allmänna parkeringsplatser.

500 kronor. Så mycket kan det kosta för den som slarvar med den nya avgiften. 1 december börjar de nya parkeringsavgifterna att gälla. Parkeringsautomater installeras under november.

Mer läsning

Annons