Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter skolbranden i Järpen vill kommunen bygga nytt – i Mörsil

/

Åre kommun vill använda försäkringspengarna efter skolbranden på Racklöfska till att bygga två nya skolbyggnader i Mörsil. Dessutom vill kommunen använda pengarna till att bygga om ett skolkök.

Annons

I fjol brann en del av Racklöfska skolans byggnader ned. Men i stället för att bygga på brandplatsen vill Åre kommun bygga nya lokaler i Mörsil. Högstadieskolan ska nämligen läggas ned och eleverna får i stället börja i Mörsils högstadium.

Nu har Åre kommunsförsäkringsbolag gått med på att låta Åre kommun använda försäkringspengarna till nya lokaler i grannbyn.

– Vi accepterar lösningen med uppförande av två ersättningsbyggnader, planerade för samma ändamål, på annan plats än skadeplatsen. Fördyringar till följd av ändrat läge bekostas av försäkringstagaren, står det i ett brev från Länsförsäkringar som adresserats till kommunchefen.

Dessutom har Åre kommun begärt att få använda pengarna till annat än nya skollokaler.

– Ni har framfört att ni önskar bygga en mindre volym och använda den ”icke utnyttjade ersättningen” till att bygga om ett skolkök, skriver försäkringsbolaget i brevet.

Länsförsäkringar vill attÅre kommun tar fram bättre underlag innan man kan ge besked om ersättning till skolköket.

Mer läsning

Annons