Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtat gym ska bli Järpens nya träffpunkt

/
  • De stora öppna ytorna är slående. På Norrgym i Järpen behöver ingen trängas. ”Det är skönt att slippa gå ned i en källare och träna”, säger Thomas Berglöf.
  • Ett hypermodernt träningsmecka öppnas i Järpen i helgen. Kent Andersson står bakom Norrgym och Thomas Berglöf har hjälpt till att utforma det.
  • För att hålla nere kostnaderna ska Norrgym inte ha hetlidsbemanning. Kunderna får i stället en nyckel och ett kodlås, berättar Thomas Berglöf.

I en gammal industrilokal gömmer sig Järpens nya gym. Gymmet slår upp port- arna på lördag och är en satsning i miljon-klassen.

Annons

För att hitta till den nya träningslokalen måste man ta sig till industriområdet i Järpen och stanna till vid Norrmontage. Bredvid kontorsbyggnaden finns ett stort tegelhus med en järntrappa. Tar man trappen upp hittar man det väl dolda gymmet.

Att det här har varit en öde industrilokal är svårt att förstå.

Träningskonsulten Thomas Berglöf från Åre har hjälpt till att utforma gymmet.

– Det är skönt att slippa gå ned i en källare för att träna, säger han.

Norrgym står Kent Andersson som till vardags är vd på Norrmontage.

Han berättar att de anställda på Norrmontage länge efterfrågat träningsmöjligheter. Det finns nämligen inget ordentligt gym i Järpen.

– 25 av 60 anställda har redan köpt träningskort. Och jag tror att det blir fler snart.

Han anser att friskvård för personalen är viktigt. Men det är också är bra att kunna locka med en sådan här anläggning när man rekryterar ny personal.

att kunna utveckla verksamheten i Järpen och med det här gymmet kommer det att bli lättare att attrahera nya medarbetare.

I lokalerna finns all tänkbar träningsutrustning, allt är hypermodernt. Det finns till exempel en grupp träningsredskap för cirkelträning. En lampa indikerar när det är dags att byta träningsmaskin.

Thomas Berglöf visar även upp en annan, mer avancerad maskin, som är ämnad för funktionell träning. Med hjälp av långa band går det till exempel att träna simtag eller paddeltag. Maskinen tränar flera muskler samtidigt.

– Det är den enda apparaten för funktionell träning i Norrland, tillägger Thomas.

Anläggningen invigs i helg- en men det blir även en andra invigning i höst när alla kommer tillbaka från sommarsemestrarna.

det här blir en träffpunkt i Järpen, ett ställe dit man kan komma för att träffas, träna och ta sig en kopp kaffe, säger Thomas.

Mer läsning

Annons