Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever fick tillbringa dagen under Porschehuven

/
  • Malin Bergqvist, årskurs två, fick lära sig hur Porscharna fungerar. ”Oftast brukar vi få serva Volvobilar”, säger hon. Foto: Jeanette Fundin

Eleverna på fordonsprogrammet i Järpen fick en annorlunda skoldag när ett antal Porschar rullade in i verkstaden.

Annons

Eleverna har en verkstad där man servar och mekar under skoltid. På måndagen fick eleverna dock något alldeles extra att meka med: sex stycken Porschar i olika modeller, från jeep till sportbil till ett värde av flera miljoner kronor. Med under dagen fanns även Jimmy Törngren, från Porsche, som hjälpte eleverna under dagen.

– Vi har ett samarbete med Kall Auto Lodge i Kall, vi ska serva och reparera deras bilar, berättar Bengt Lyrén som är lärare.

Viktor Loberg, som går i årskurs tre, gillade bilarna. Han fick dessutom hämta en bil och köra hit den.

– Det är inte alla dagar man får styra en Porsche.

Han berättar att klassen får öva att serva och meka med alla slags bilar. Men det är främst vanliga personbilar som brukar stå här i hallen, sportbilar hör inte till vanligheterna. Nu hoppas Bengt Lyrén att Kall Auto Lodge även i fortsättningen vill låta Järpeneleverna få serva deras fordonspark.

– Service och reparationer är kursmoment som ingår i kursplanen men det är betydligt roligare att jobba med de här bilarna, berättar han.

Mer läsning

Annons