Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här vill norrmän satsa 450 miljoner

/
  • Här vid Hamrebacken, nära skidliftar och bycentrum, ska det nya fritidshusområdet byggas upp. Foto: Jeanette Fundin

Antalet bäddar i Duved fördubblas när ett norskt bolag vill bygga 1 500 nya bäddar vid Hamrebacken i Duved. Projektet beräknas kosta 450 miljoner kronor och blir den största satsningen i Duved på över tio år.

Annons

Nu tar ett norskägt bolag, nybildade Åre Hamrebacken Fastighet AB, ett rejält krafttag som ska ge Duved ett lyft. Bolaget har köpt ett 32 hektar stort område av Skistar. Här planerar de att bygga sammanlagt 1 500 bäddar i 250 boendeenheter fördelat i tre områden.

De norska ägarna har ett nära samarbete med Skistar.

Det blir både hus och lägenheter från 60 kvadratmeter och större. Priset kommer att ligga på 1,5 miljon kronor och uppåt. Barnfamiljer från Norge och Sverige är målgruppen.

– Det låga priset innebär att vanliga människor kan köpa lägenheter. I Norge kan inte vanligt folk köpa fritidhus i fjällen till det priset, de har inte råd, säger Kjell Fenstad, en av de tre ägarna av fastighetsbolaget.

Einar Lyshaut, vars byggföretag Tømrermester Einar Lyshaut AS, ska bygga husen, betonar att de tänker satsa på rejäla hus.

Kjell Fenstad förklarar att det var läget vid Hamrebacken som lockade. Han pekar på att det finns en närhet till skidbackar, längdspår, skoterleder och byn som har bra kommunikationer och service.

– Det är ett helt unikt läge. Einar Lyshaug säger att bolaget först ser till att det finns en köpare innan varje hus byggs.

– Det finns inga risker i projektet, menar han.

Stig Ragnar Tung, som är den tredje delägaren, tror att området kommer vara färdigutbyggt inom tio år.

Mer läsning

Annons