Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårdare regler för skolskjuts

Elever som glömt sitt elevkort ska inte få åka med skolbussen. Det är ett förslag för att minska kostnaderna för skolskjutsarna i Åre kommun.

Annons

 

Budgeten för skolskjutsarna i Åre kommun ligger på drygt tio miljoner kronor. För att få ned kostnaderna med 1 miljon kronor har en utredning tillsatts. Utredningen ska presenteras på kommunstyrelsen på torsdag då politikern även ska ta beslut om hur kostnaderna ska minskas.

I utredningen belyser tjänstemännen alla dilemman och svårigheter som finns i en glesbygdskommun med långa avstånd och få människor. Att använda linjetrafik som skolskjuts är effektivast ur både miljö- och kostnadshänseende. Men det fungerar inte alltid och skoltaxi och skolbuss behövs som ett komplement.

Nu finns det ett förslag om att anpassa skolornas scheman så att fler elever kan åka i färre bussar. Dessutom förslår utredarna att elever som inte har giltig färdhandling inte ska få åka skolskjuts. Idag brukar eleverna ändå få åka med men risken är att elevkortet lånats ut till en annan person, menar tjänstemännen i utredningen.

Mer läsning

Annons