Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inflyttning på Åre hästsportarena i höst

Arbetet med Åre ridklubbs nya hästsportarena i Björnänge tar form. Under sommaren kommer boxinredning sättas upp, hagar, vindskydd och ridbanor byggas och i slutet av augusti hoppas de kunna flytta in.

Annons

– Nu är finansieringen av fas ett ordnad. Men eftersom vi har väntat med att beställa en del material tills vi hade klart med finansiering så har bygget blivit lite försenat. I bästa fall flyttar vi in i slutet av augusti men troligen i september och oktober, säger Anna Jonell, projektledare för Åre hästsportarena.

Den 23 september blir det invigningstävlingar i dressyr.

– Det ska bli jättekul att arrangera en tävling på hemmaplan, tidigare har vi fått hyrt in oss på Wången, säger Anna Jonell.

Åre ridklubbs nuvarande stall och ridbana ligger i Björnänge längs gamla vägen. Stallet är för litet och utdömt som arbetsplats. Fas två i projektet, ett modernt ridhus med cafeteria och toaletter, är i dagsläget inte finansierad.

– Grundplanen med ett ridhus på 13–15 miljoner har skalats ner och vi har fått en offert på ett ridhus på fyra miljoner. Men vi har inte börjat med finansieringen av det förrän vi är helt klara med steg ett. Vi har bokat ett möte Åre kommun där vi vill prata om hur de kan vara med och stödja kvinnoidrotten, säger Anna Jonell.

Åre hästsportarena ligger i Björnänge, norr om E14 och nedanför vägen upp till Åre Björnen.

Åre kommun har köpt marken i Björnänge där Åre hästsportarena växer fram. I motkrav ska arenan vara öppen vid till exempel friluftsdagar för att kunna nyttjas av kommunen i 20 år framöver.

– Har man finansiering av ridhuset tar det åtta-nio veckor att bygga en ridbar hall. Vårt mål är att ridhuset är färdigt till VM 2019. VM har behov av hyra större uppvärmda hallar av det här slaget, till exempel för vallning av skidor. Vi har haft kontakt med VM-bolaget och vi hoppas kunna hyra ut till dem, säger Anna Jonell.

Del ett av Åre höstsportarna har finansierats med hjälp av medel från Arvsfonden, Åre kommun, Region JH, Svenska ridsportförbundet, Länsstyrelsen/Jordbruksverket, Norrlandsfonden och Handelsbanken samt egna sponsorer.

Mer läsning

Annons