Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen satsar på maten

Maten inom hemvårdens i Åre kommun fick uselt betyg i en undersökning. Nu ska Åre kommun anställa en projektledare som ska få maten att smaka bättre.

Annons

Ifjol visade en enkät att maten inom hemvården inte var så aptitlig. Enkätsvaren visade att ara 58 procent av brukarna var nöjda med maten.  Brukarna menade att maten var smaklös och att det serverades för lite grönsaker.
Socialnämnden beslutade att genomföra flera åtgärder för att komma tillrätta med kvalitén av maten. Bland annat ville man satsa på en smakpanel inom äldreboendena.
Nu har nämnden beslutat om att anställa en projektledare. Projektledaren ska hjälpa till att förbättra maten så att brukarna blir mer nöjda.
– Det är inget fel på näringsinnehållet i maten. Men vi ska få den att bli mer aptitlig, säger Monica Henriksson (C) som är nämndens ordförande.
Enkätundersökningen visade att de som fick maten hemskickad var mer missnöjda än de som åt på kommunens boenden. Varför det är så ska undersökas.
Åre kommun ska finansiera projektledartjänsten med de stimulansmedel för bättre vård och omsorg för äldre som staten delar ut.

Mer läsning

Annons