Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya appen visar vägen till fjällen

/

Åres destinationsbolag lanserar en ny applikation för vandrare, cyklister och löpare. Åre Trails har tagits fram för att göra det enklare att välja rätt led i Åreområdet.
– Vi vill visa mångfalden av leder i Årefjällen, säger Ola Bergqvist på Åre Destination AB.

Annons

Nu ska det bli lättare att hitta bland alla vandrings-, löp- och cykelleder i Årefjällen. Åre Destination AB har nämligen arbetat fram en applikation som ska bli en bra service för besökare och ortsbor.

– Det är en stor nyhet som vi hoppas mycket på, säger en förväntansfull Ola Bergqvist som arbetar med marknad, event och produktutveckling på Åre Destination AB.

Åre och Södra Årefjällen har tidigare tagit fram varsin ledguide med kvalitétssäkrade leder. Dessa leder är garanterat underhållna, skyltade och markerade och därför säkra att välja. Södra Årefjällen kommer kontinuerligt ut med en ny vandringsguide inför varje sommar- och vintersäsong. Åre kommer snart med en ny utgåva av sin populära guide. I den nya utgåvan finns tre helt nya leder med. Nytt för i år är att Vålådalen tagit fram en specialguide för fjällöpare, eller trailrunning som det brukar kallas.

I den nya appen, som även ska finnas som en webbversion, finns alla dessa kvalitétssäkrade leder inklusive trailkartan liksom förslag på cykelleder.

Fördelen med en app är att utländska turister inte behöver internetuppkoppling för att få informationen. De slipper alltså dyra roamingavgifter som man vill slippa på sin utlandssemester, berättar Ola Bergqvist. En annan fördel med en applikation är att besökarna kan få dagsaktuell information om ledernas status. Därmed ska man kunna styra besökarna och få en mer hållbar tursim.

– Vi vill kunna ge information om till exempel stängda leder som när det är älgjakt eller om det blir för blött om man måste stänga en led. Det har vi inte kunnat göra förut. På det här sättet kan vi enklare styra gästerna och ortsborna.

Åre har ju blivit utvald att ingå i Tillväxtverkets satsning Hållbar turismutveckling. Genom projektet har destinationsbolaget kunnat satsa på den här typen av ny service.

– Vi är bland de första destinationerna som har en så här stor och omfattande ledguide för vandrare och cyklister.

Mer läsning

Annons