Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalbostäder vid Copperhill prövas igen

Bygglovet för personalbostäderna vid Copperhill hamnar återigen på byggnämnden bord. Det blir andra gången som bygglovsfrågan tas upp.

Annons

Byggnaden står redan där men bygglovshanteringen har dragit ut på tiden. Det var i maj i fjol som miljö-, räddnings- och byggnämnden i Åre kommun genom ett delegationsbeslut sa ja till bygglovet. Bygglovet gällde ett personalboende vid Copperhill Mountain Lodge med 16 enkelrum och 8 dubbelrum. Bygglovsansökningen stred förvisso mot planbestämmelserna eftersom placeringen innebar att bygget skulle stå på prickmark. Men nämnden ansåg att avvikelserna var ringa.

Men ärendet överklagades till länsstyrelsen av grannarna. Länsstyrelsen tyckte grannarna hade rätt i sakfrågan och gick därför emot Åre kommun vilja och upphävde beslutet. Länsstyrelsen bollade tillbaka ärendet till nämnden för ny handläggning. Länsstyrelsen menade att nämnden struntat i att höra sakägare, vilket man måste göra enligt lagen.

Länsrätten har ännu inte avgjort frågan men ärendet ska ändå tas upp för ny prövning på nästa nämndsammanträde. Tjänstemannen som berett ärendet föreslår att nämnden återigen beviljar bygglov. Han menar att det bara är fyra kvadratmeter som hamnat på prickmark, avvikelsen är ringa och förenligt med detaljplanen.

Mer läsning

Annons