Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidlärarlinjen kan läggas ned

Skidlärarlinjen i Åre kommun riskerar att läggas ned. Skidlärarutbildningen fick nämligen avslag när kommunen ansökte om att få ha kvar den som kvalificerad yrkesutbildning.

Annons

I ett försök att rädda utbildningen, som funnits i många år, föreslår barn- och utbildningsnämnden att skidlärarlinjen drivs som en kommunal påbyggnadsutbildning tillsammans med Skistar och Mittuniversitetet. En sådan lösning skulle ge Åre kommun 430 000 per år i ökade kostnader. För att klara det har nämnden begärt att få pengarna i extra anslag av kommunstyrelsen. Nämnden menar att kommunen skulle vinna tillbaka en del av pengarna i form av skatteintäkter för de elever som bosätter sig i kommunen.

Kommunledningskontoret kritiserar nämndens uträkningar, en kalkyl där man räknar in eventuella skatteintäkter är pålitlig.

Men i tjänsteskrivelsen poängterar man att skidlärarlinjen är viktig och att det kan finnas sätt att få utbildningen att överleva på lång sikt om det går att hitta en form att driva den i. Här nämns yrkesvux och yrkeshögskola som alternativ.

Kommunstyrelsen tar upp ärendet om extra anslag på torsdag.

Mer läsning

Annons