Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsas krav på Jordbruksverket fick gehör

/
  • Åsa Gustafsson fick gehör från Jordbruksverket och hoppas att det kan visa vägen för fler bönder i samma situation.

När Jordbruksverket aviserade att deras stödpengar blir försenade men fortsatte att kräva punktliga betalningar tillbaka satte Oviksbonden Åsa Gustafsson hårt mot hårt. Nu har myndigheten gett med sig.

Annons

Åsa Gustafsson använder sig av Jordbruksverkets egna veterinärer i sitt jordbruk och det är kostnader som brukar täckas av det stöd hon får från samma myndighet.

Så när stödet blev kraftigt försenat men myndighetens veterinärfakturor fortsatte att komma in som vanligt fick hon nog och krävde uppskov på dem tills Jordbruksverket själv hade fullföljt sina åtaganden.

På fredagen fick hon svaret hon hade hoppats på. Jordbruksverket beviljar henne anstånd till maj, då stödpengarna ska ha hunnit betalas ut.

– Jag är nöjd för det här är det enda rimliga, säger Åsa Gustafsson, som tror att hennes exempel kan komma till nytta för andra bönder i liknande situation.

– Det här innebär att man törs ringa veterinären även om man inte skulle ha egna pengar i kassan. Det är i och för sig en väldigt liten del av alla problem som följer de försenade stödpengarna men det är ändå en bra grej, säger hon.

-

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner ÖP:s nya app här, till Iphone eller till Android.

-

Lär också: Larm om brand i ladugård i Östnor var eldning.

Regionen ville låta sponsorer betala för satsningen på internationella kvinnodagen.

Dagens väder för Berg.

Mer läsning

Annons