Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergs fullmäktige fick besk kritik

”Dagens fullmäktigemöte var ett dyrt och onödigt hafsverk!” Så dundrade socialdemokraten Monica Hallquist när hon gav den styrande majoriteten bakläxa för tisdagens fullmäktigesammanträde i Berg.

Annons

Anledningen till hennes uppenbara irritation var att varken bokslutet för 2008 eller förslaget till nya ägardirektiv för de kommunala bolagen kunde behandlas.

Båda dessa ärenden återremitterades.

sammanträde innehöll egentligen bara två tunga ärenden och båda dessa måste nu återremitteras eftersom de inte är kompletta. Ett fullmäktigesammanträde kostar i alla fall runt 50 000 kronor. Att ha ett så här illa förberett sammanträde gör mig arg. Ett slöseri med pengar, sade Monica Hallquist efter mötet.

Lena Olsson (BE) reagerade bitskt på den kritiken som hennes forna partikamrat levererade.

– Det här är inte första gången vi återremitterar ärenden. Det skedde även under din tid som kommunalråd. Har du glömt det, replikerade hon.

– Min kritik står fast. Jag har aldrig varit med om något liknande, vidhöll Monica Hallquist.

Anledningen till att bokslutet för 2008, som för kommunens egen verksamhet var reviderat och klart, var att de kommunala bolagens bokslut inte var färdiga. Därför kunde fullmäktige inte ta ställning till ett komplett koncernbokslut.

– Man blir orolig när så mycket hänger i luften, ansåg liberalen Gösta Nilsson som därför förenade sig med vänsterpartisten Alf Lundin i ett krav på återremiss.

ordförande Bertil Johansson var kritisk till att inte hela bokslutspaketet var klart.

– Det är ett problem när bokslutsprocessen går i otakt, sade han.

– Boksluten är klara men de externa revisorerna har inte haft tid att revidera, förklarade kommunchefen Britt Inger Stein-Öhrnell förseningen.

behandla enbart kommunens bokslut skjuts nu alla bokslutsfrågor upp till fullmäktiges sammanträde i juni.

Då ska även ärendet om nya ägardirektiv till de kommunala bolagen tas upp.

I det förslag som nu förelåg fanns många oklarheter som måste redas ut innan beslut kan fattas.

Mer läsning

Annons