Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Börtnan bland de varmaste platserna i Sverige under natten

Byn Börtnan i Bergs kommun hörde under natten mot måndagen till de absolut varmaste i Sverige. Flera andra orter i länet finns också med på topp tio-listan.

Annons

Börtnan. Inte längre kallast? Arkivbild.

Detta enligt siffror från SMHI. Börtnan är känt av många för att vara en av Sveriges kallaste platser, men så var inte fallet under natten mot måndagen. Under tidsperioden klockan 19.00 på söndagen till 07.00 på måndagsmorgonen uppmätte man i Börtnan 8,7 grader vilket var tredje varmast i landet. Bara i Härnösand och Brämön i Västernorrlands län uppmättes högre temperaturer under samma period.

Samtidigt återfinns både Norderön utanför Östersund, Föllinge i Krokoms kommun, Krångede i Ragunda kommun samt Ljusnedal i Härjedalen på listan. De hamnar på plats fem, sex, sju och nio respektive.

Det fortsätter även att vara varmt i länet under måndagsmorgonen. Börtnan låg vid klockan nio alltjämt med på topp tio-listan, även om man sjunkit till sjätte plats med sina 8,2 grader. Också Krångede och Föllinge finns kvar på listan, på plats åtta och nio. Storlien i Åre kommun dyker upp på en sjundeplats.

För mer information om orter och temperaturer kan man klicka sig in på SMHI:s hemsida.

----

Läs mer:

Glädjebesked i Myrviken: Hälsocentralen får fyra fastanställda läkare

Busstrafiken: Inga störningar rapporterade under måndagsmorgonen

För Plus-kunder:

Så halt var det på länets vägar förra veckan

Mer läsning

Annons