Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen förnekar dålig hantering

Bergs kommun förnekar påståenden om bristande samråd om den planerade reningsanläggningen för Klövsjö och Storhogna. Det gör man i sitt yttrande över den överklagning som gjorts av tillståndsbeslutet.

Annons

– Ett stort antal samrådsmöten har hållits där alternativa lösningar och lokaliseringar presenterats och diskuterats. Gott om utrymme för frågor och svar har funnits. Dessutom har särskilda möten hållits med "Stoppa-Eggen-gruppen", skriver kommunledningen i sitt yttrande till miljödomstolen.

Kommunen hävdar också på nytt att den planerade reningsanläggningen vid full utbyggnad ger mindre miljöpåverkan än dagens avloppssituation i området.

– Föreslagen miljöprövad utformning av anläggningen är den miljömässigt bästa lösningen. Länsstyrelsens tillstånd ger stöd för detta påstående. Det är av största betydelse att få tillstånd för denna anläggning snarast, påpekas i yttrandet.

Länsstyrelsens tillstånd har överklagats av Rätans fiskevårdsförening, Rätansbyns skifteslag för samfällda undantag samt ett antal fastighetsägare i området.

Mer läsning

Annons