Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny upphandling av vård och hemtjänst kan stoppas

Det blir förmodligen ingen ny upphandling av vården och hemtjänsten i Berg.

Annons

Socialdemokraterna och Miljöpartiet, som i slutet av förra året beslutade att inte förlänga avtalet med vårdbolaget Vardaga, väntas nu även stoppa ett förslag om fortsatt och utökad upphandling.

Verksamhetsnämnden, som nästa vecka ska avge sitt yttrande över motionen från Moderaterna och Centerpartiet om fortsatt upphandling, föreslås nämligen avstyrka förslaget.

I tjänsteutlåtandet hänvisar Helen Rikardsson, chef för stöd utveckling och hälsa, till det beslut som fattades i november i fjol att avtalet med Vardaga ska avslutas 31 november i år samt att kommunen därefter ska återta driften av äldreboendet Myltblomman i Svenstavik samt hemtjänsten i Svenstavik och Åsarna.

Moderaterna och Centerpartiet är kritiska till det beslutet och vill tvärtom utvidga upphandlingen till att omfatta fler vårdområden.

– Vi är övertygade om att det är bra för dem som är i behov av både hemtjänst och särskilt boende, personalen, anhöriga och övriga kommunmedborgare, att det inom äldreomsorgen finns andra externa utförare som komplement, skriver de två oppositionspartierna i sin gemensamma motion.

Man föreslår att en ny upphandling även ska omfatta hemtjänst och äldreboende i Myrviken, Hackås och Rätan.

Det förslaget verkar dock inte få något gehör hos övriga partier.

I verksamhetsnämnden är Socialdemokraterna och Miljöpartiet i majoritet med sina sammanlagt sex ledamöter.

Moderaterna och Centerpartiet har tillsammans fem ledamöter.

Mer läsning

Annons