Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ombyggda mobilmaster kan vara orsaken till Stackris telefonproblem

/

Den usla mobiltäckningen i Stackris verkar bero på en ombyggnation som Telia har gjort. Det säger Telia håller på att se över hur problemet kan lösas.

Annons

Sedan i mars har mobiltäckningen gått från dålig till nästan obefintlig berättade ÖP om häromdagen.

Hillevi Wikström som bor i byn som ligger mellan Fåker och Orrviken, förklarade att inte heller nya mobiler som Telia rekommenderat fungerade.

Telia misstänkte att en ombyggnation av master i området kunde orsaka problem, sade Hans G Larsson, informationsansvarig på Telia. Den misstanken har stärkts, säger Hans G Larsson på torsdagen.

– Vi har tre stycken mobilmaster som täcker området. Tidpunkten då kunderna började uppleva problem stämmer med ombyggnationen av mobilmasterna, säger Hans G Larsson.

De tre masterna har ungefär samma signalnivåer vid platsen. Men det är inte optimalt, förklara Hans G Larsson. Det är bättre när en mobilmast är mer dominant än de övriga för att slippa risken för brytningar när mobilen söker runt bland masterna för att få bästa möjliga täckning.

– Vi tittar nu vidare på om det går att göra en snabb justering i området, men eventuellt behöver vi skicka ut en mättekniker. Det är för tidigt att lova något eller att bedöma hur lång tid detta kan ta.

Mer läsning

Annons