Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Side System fick Guldklövern

/
  • Side System belönades för sin överlevnad. Fr.v. Side Systems vd Magnus Magnusson samt centerns Dan-Olov Westberg, Torsten Medalen och Berit Johansson.

Det var tårtkalas hos Side System i Oviken i dag. Företaget som överlevt en hotande nedläggning fick ta emot årets Guldklöver.

Annons

De senaste åren har Centern i Berg på det här sättet uppmärksammat företag och satsningar som anses ligga lite utöver det vanliga.

Side System har varit mycket nära en nedläggning innan tio anställda för ett år sedan valde att köpa loss företaget från den senaste ägaren Jemthydraulik/Bräcke Mekan i Bräcke och driva det vidare.

– Det tycker vi är en modig och lovvärd satsning som är värd att uppmärksammas, sade Dan-Olov Westberg, centerns gruppledare, när han tillsammans med partikollegor överlämnade utmärkelsen och tårtan vid morgonfikat.

Side System, som startade sin verksamhet 1985, fortsätter även med de nya ägarna att tillverka bland annat olika traktortillbehör.

Men överlevnadssatsningen har inte stannat vid det. Nästa månad körs det nystartade dotterbolaget Side Lack och Bläster igång i Svenstavik.

I tidigare GM-fasaders lokaler ska man då starta lackering av helikoptrar.

– Vi räknar med att i inledningsskedet ha tre anställda i den verksamheten, berättar Side Systems vd Magnus Magnusson.

Mer läsning

Annons