Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillväxtverket kräver tillbaka 230 000 kronor

/

Tillväxtverket kräver Margaretha Lindbäck och Kvinnobyrån på närmare 230 000 kronor. Kravet avser utbetalade bidrag som sedan inte redovisats på ett tillfredsställande sätt.

Annons

Förra året skrev ÖP flera artiklar om Kvinnobyrån i Jämtlands län EF samt Margaretha Lindbäck. Under en 20-årsperiod har Lindbäck fått 24 miljoner till olika projekt. 5,5 av de miljonerna har utbetalats av Tillväxtverket.

Med hjälp av en revisionsbyrå har Tillväxtverket granskat två av Margaretha Lindbäcks projekt. Det som fått namnet "Jämställt näringsliv i Jämtlands län" krävs nu på 213 121 kronor. Den huvudsakliga invändningen från Tillväxtverket är att projektet tagit kostnader som legat utanför den fastställda projekttiden.

Det gäller till exempel en faktura på 99 662 kronor från Margaretha Lindbäcks eget bolag Sister Business. Beloppet återkrävs i sin helhet.

En annan tung post som det begärs återbetalning av avser lokalkostnader på 101 554 kronor. Projektet har varit förlagt till Sister Business' lokaler och beloppet motsvarar hela lokalkostnaden. Tillväxtverket anser nu att kostnaden i stället ska ligga på Sister Business och inte projektet.

Från projektet återkrävs också några mindre poster. Exempelvis en momspost som inte varit någon kostnad för projektet, representation som inte varit avdragsgill och några mindre belopp som alltså har hamnat utanför projekttiden.

Projektet "Jämställt.com" krävs på 16 640 kronor. Det avser en resa som skedde efter att projektet formellt var avslutat.

I samband med revisionen ställde Tillväxtverket frågor om ytterligare cirka 300 000 kronor där man tyckte att det fanns frågetecken, men där men efter hand ansett att Margaretha Lindbäck kunnat komma med tillfredsställande förklaringar.

Här kan ni läsa alla artiklar i ÖP:s granskning av Lindbäcks projektpengar.

Mer läsning

Annons