Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tror inte på gemensam nämnd och styrelse

Verksamhetsnämndens presidium i Berg tror inte på en sammanslagning av nämnden och kommunstyrelsen. I stället vill man ha två platser i en utökad kommunstyrelse.

Annons

I förslaget som verksamhetsnämnden ska ta ställning till på onsdag föreslås att nämndens ordförande och en representant från oppositionen ska ingå i kommunstyrelsen om den utökas med två platser.
Det är miljöpartisten Knut Östman som i en motion föreslagit en ren sammanslagning av verksamhetsnämnden och kommunstyrelsen.
Men en sådan lösning tror alltså inte nämndens presidium på.
– Att bara göra en sammanslagning utan andra förändringar kommer att innebära orimligt långa föredragningslistor. Ett sätt att undvika detta skulle kunna vara att överlåta betydligt mer beslut på tjänstemän, men risken finns då att kommunen kommer att kritiseras för tjänstemannavälde, skriver verksamhetsnämndens ordförande Torsten Medalen (C), nämndens 1:e vice ordförande Dan Östberg (BE) och nämndens 2:e vice ordförande Ulla-Britt Lindblad (S) i sitt gemensamma yttrande och tillägger:
– Den viktigaste framgångsfaktorn för en kommunal organisation torde vara att man i kommunen har en gemensam omvärldsanalys och respekt för olika ansvarsområden.

Mer läsning

Annons