Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

– Utredning om skolnedläggning inte förankrat

Beslutet att utreda en nedläggning av högstadiet i Rätan redan till hösten har inte varit politiskt förankrat. Det säger i dag Bergspartiets ordförande Moa Andersson.

Annons

– Det är tråkigt att frågan kommit upp eftersom vi i Bergspartiet hela tiden ställt oss bakom fullmäktigebeslutet om byskolorna och om att högstadieorganisationen ska utredas inför läsåret 2010-2011. Vi har haft ett möte om det här i partiet och nu förväntar jag mig att alla respekterar fullmäktigebeslutet och backar från planerna på en nedläggning redan i höst, säger Moa Andersson.

Som ÖP tidigare berättat var det verksamhetsnämndens barn- och utbildningsutskott, där Bergspartiets Dan Östberg är ordförande, som för två veckor sedan beslutade att en nedläggning av högstadiet i Rätan redan till hösten skulle utredas.

– Förutom att vi har ett fullmäktigebeslut som ska följas, vore det helt fel att i dag stressa fram ett skolbeslut. I stället ska vi nu utnyttja tiden till att grundligt utreda skolfrågorna så att vi sedan kan fatta noga övervägda beslut, säger Moa Andersson.

Under onsdagen sammanträder verksamhetsnämnden i Berg. Då ska det nu aktuella förslaget som rör högstadiet i Rätan behandlas.

– Det har gjorts nog med tabbar i hanteringen av skolfrågorna i Berg. Vi får inte göra ett nytt misstag. Därför måste vi nu rätta oss efter fullmäktigs beslut och ingenting annat, säger Moa Andersson.

Samma åsikt har även den socialdemokratiska oppositionen som i utskottet reserverade sig mot utredningsbeslutet .

Mer läsning

Annons