Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtlands bryggeri satsar på folköl

Nu ska jämtlänningarna och härjedalingarna få ett alldeles eget folköl.
Det är Jämtlands bryggeri i Pilgrimstad som beslutat att ge de stora bryggerierna konkurrens.

Annons

– Vi har funderat på det här ett bra tag och nu har vi kommit till skott. Många butiker i länet är intresserade och om ett par veckor startar försäljningen, säger Peter Dahlström, sälj- och marknadschef vid Jämtlands bryggeri.

– Nu kände vi att det var dags för oss att göra något nytt. Vi har funnits på Systembolaget sedan 1996 och fått massor av priser för att vi gör bra produkter. Det första varumärke vi använde var President och så kommer också det nya folkölet att heta. Nu är vår första bryggning klar, nästa vecka ska det buteljeras och sedan blir det transport till butikerna, säger Peter Dahlström.

– Nej, vi är det lilla mikrobryggeriet. Vårt nya folköl ska säljas i länet till ortsbefolkning och turister. Det finns många exempel på hur nya bryggerier försökt att satsa för stort och gått under, säger Peter Dahlström.

– Det är spännande. Vi har ingen aning om hur det kommer att gå. Men vi gör i alla fall ett färsköl vilket innebär att det inte finns några som helst tillsatser, säger Peter Dahlström.

Mer läsning

Annons