Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Människoskalle funnen i skogen

/

Skallen efter en människa har hittats i skogarna utanför Bräcke. Åklagaren Stig Andersson har inlett en förundersökning.

Annons

Det var i går eftermiddag som polisen fick tips att en människoskalle låg i skogen vid Lillkrog utanför Bräcke. Det var en privatperson som gjorde fyndet och kontaktade polisen.

Polisen åkte dit och kunde konstatera att tipset stämde.

– Vi har funnit kvarlevor från en person. Vi har ju 13 personer försvunna i Jämtland och kanske är det någon av dem. Men det kan ju lika gärna vara någon försvunnen från ett annat län. Det kanske i alla fall finns anhöriga som snart kommer att ha en grav att gå till, säger Maria Olofsson, biträdande chef för kriminalpolisen i Östersund.

– Det kommer att tas DNA-prov för att se om vi kan matcha dem med någon. Vi kommer att gå ut med ett pressmeddelande under fredagen. Jag är ledsen att jag inte kan säga mer. Men vi måste vara försiktiga så vi inte förstör något i utredningen, säger Maria Olofsson.

– Ingen aning. Det är ett kranium.

Polisens tekniker var på plats i Lillkrog utanför Bräcke i går och en polishund sökte i området.

– Jag kan inte säga så mycket om det här. Vi är på platsen nu och vi vill inte ha hit något folk. Vi letar med hund just nu. Det är inte säkert att kvarlevorna legat här hela tiden. Det kan ju vara så att djur har dragit omkring med dem, säger teknikern Per Handspik från fyndplatsen.

– Det är delar av en människa. Så mycket kan jag säga. Det får räcka med det i nuläget.

Åklagaren Stig Andersson har inlett en förundersökning och han är mycket förtegen.

– Vi måste uppträda väldigt försiktigt. Jag kommer inte att säga något om fyndplatsen med hänsyn till kommande undersökningar på platsen. Vi vill helt enkelt inte ha allmänheten på platsen, säger Stig Andersson.

– De låg i Jämtland i naturen och det är allmänheten som varit polisen behjälplig.

– Det kan jag inte svara på nu. Jag kommer inte att kunna berätta mer än jag gjort nu förrän tidigast på torsdag.

 

 

Mer läsning

Annons