Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: AnnSofie Andersson (S): Därför bygger vi så mycket i Östersund

Annons
AnnSofie Andersson (S).

För att locka fler invånare till kommunen behöver vi kunna erbjuda en livsmiljö som ger förutsättningar för ett gott liv.

När de som inte redan bor i Östersunds kommun söker efter sin nya bostad handlar det i dag mer om att förverkliga sina drömmar än någonting annat. Därför är det viktigt att kommunen kan erbjuda bostäder i olika former och lägen.

Jo, det byggs mycket i vår kommun nu . De senaste tre åren har vi blivit 2 000 fler invånare och det har byggts 1 000 nya bostäder.

INSÄNDARE: Politikerna bygger sönder Östersund! (14 maj)

År 2005 var vi 58 428 personer i Östersunds kommun. Då försvann all försvarsverksamhet med cirka 1 400 anställda och vi behövde kraftsamla för att få nya statliga och privata jobb till Östersund.

Det lyckades väl, och i dag har vi 33 statliga verk och myndigheter i Östersund med över 3 300 anställda samt flera privata jobb. Arbetslösheten i kommunen är låg.

Vi närmar oss nu 63 000 invånare. Det föds fler barn och det flyttar hit fler från övriga Sverige. 49 procent av studenterna på Mittuniversitetet bor kvar här flera år efter avslutade studier.

Detta är glädjande och nödvändigt för att vi ska kunna se till att såväl offentliga som privata arbetsgivare kan rekrytera ny personal när pensionsavgångarna ökar samtidigt som verksamheter växer.

Samtidigt har vi ett ansvar att bygga ett hållbart Östersund där vi vet att transporternas klimatpåverkan är stor. Därför behöver vi förtäta staden och våra tätorter som till exempel Lit och Brunflo.

DEBATT: Har ni inte förstått att det är en massiv opinion mot byggplanerna vid ÖSK-området? (15 maj)

Samtidigt satsar vi på att förbättra för dem som vill och kan förflytta sig till fots, med cykel eller buss. Fler medborgare behöver bli fysiskt aktiva. På så sätt skulle de förbättra sina förutsättningar för en bra hälsa.

Vi behöver öka kunskapen om och tillgängligheten och närheten till våra rekreationsområden för att fler ska kunna nyttja dem.

AnnSofie Andersson (S) kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons