Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera viltolyckor under natten

Natten mot måndag har en rad viltolyckor inträffat.

Annons

Vid 1.30-tiden skedde en olycka på länsväg 592 vid Målsta, Östersunds kommun, En personbil kolliderade med ett rådjur. Inga personskador, rådjuret sprang vidare efter olyckan.

Platsen märktes upp med en viltmarkeringsremsa, detta för att underlätta för den eftersöksjägare som kallades ut för att spåra och kontrollera djuret.

Lite senare strax före klockan 2 körde en bil på ett rådjur på Frösön. Den olyckan skedde i korsningen Frösövägen- Frösövägen.

Rådjuret lämnade platsen efter olyckan. En eftersöksjägare kallas ut för att kontrollera hur det gick för djuret.

Vid 2.30-tiden körde en bil på ett rådjur på E14 vid trafikplats Lugnvik Södra i Östersund. I det här fallet dog djuret.

Ytterligare ett rådjur kördes på vid Överbyn, Östersunds kommun. Det hände vid 5-tiden. Djuret sprang till skogs och eftersöksjägare kallades ut för att kontrollera djuret.

Förutom viltolyckorna har även en olycka med en ren inträffat under morgontimmarna. Det skedde i Lillviken mellan Strömsund och Gäddede då en lastbil kolliderade med en ren. Inga personskador men renen dog i olyckan. Samebyn som har informerats om den dödade renen.

Mer läsning

Annons