Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är ny direktör för region och landsting i norr

Mats Brännström har utsetts till ny förbundsdirektör för Norrlandstingens regionförbund, NRF, där Region Jämtland Härjedalen ingår. Han tillträder tjänsten 1 februari.

Annons

Mats Brännström har varit varit verksam i både Västerbottens och Norrbottens läns läns landsting. Han kommer senast från rollen som landstingsdirektör i Norrbotten och dessförinnan var han utvecklingsdirektör. Det framgår av ett pressmeddelande.

Mats Brännström, tillträdande förbundsdirektör för Norrlandstingens regionförbund, NRF.

Från och med 1 februari tar han över som förbundsdirektör i NRF efter Sara Ekström, som går i pension. NRF är en organisation där landstingen i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland samt Region Jämtland Härjedalen samverkar för att tillvarata och utveckla gemensamma intressen inom regionsjukvård, utbildning och forskning. NRF medverkar också i förberedelsearbetet inför en eventuell regionbildning i norra Sverige 2019.

– Jag ser fram emot att ägna mig åt detta. Eftersom samarbetet mellan landsting och regioner har blivit allt mer nödvändigt för att kunna ge en god och jämlik vård, så känns det här som ett mycket spännande och viktigt uppdrag, säger Mats Brännström i pressmeddelandet.

Maria Stenberg (S), landstingsråd i Norrbotten och ordförande för Norrlandstingens regionförbunds direktion.

Maria Stenberg (S), landstingsråd i Norrbotten och ordförande för NRF:s direktion, är nöjd med rekryteringen. Hon framhåller att Mats Brännström har följt det regionala samarbetet under lång tid, att han har ett brett kontaktnät och att han har mycket god insikt i regionens utmaningar.

– Jag är övertygad om att Mats Brännströms mångåriga erfarenhet kommer väl till pass i tider av utveckling och förändring. Vi ser att det regionala samarbetet utvecklats allt mer under senare år och det är vår strävan att fortsätta den utvecklingen. Mats kommer att vara en verklig tillgång för att underlätta det arbetet, säger Maria Stenberg i pressmeddelandet.

Läs mer:

Norrlandstingen söker ny direktör

Björn Eriksson lämnar jobbet som regiondirektör

Hon blir tillförordnad regiondirektör för Jämtlands län: ”Det är en utmaning”

Mer läsning

Annons