Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

200 ungdomar gör upp om SM-pokaler

/
  • Anders Lundqvist och Anders Håkansson dukade upp prisbordet.
  • Dagambulansen i Vemdalen hade det lugnt under tävlingen. I snitt blir det dock två utryckningar per dag under vinterhalvåret och främst då för att ta hand om skidskador.
  • Max Gordon Sundqvist kröp ihop på de flacka partierna men han lyckades inte hålla den ledning han skaffat sig i branten.
  • Mimmi Gunnarsson var nöjd med sin insats i super-G. ”Jag gillar fartgrenarna, tyvärr gjorde jag en rejäl miss i störtloppet”, säger hon.

Omkring 200 ungdomar gör und-er veckoslutet upp om medaljerna i USM. Fartgrenarna har klarats av på Björnrike och nu drar cirkusen vidare till Klövsjö och Vemdalsskalet.

Annons

Ett ungdoms-SM är lite av en folkfest. Deltagarantalet är stort och med föräldrar och ledare blir det väldigt många som är engagerade.

– USM är den sista tävlingen där det finns en sån bredd i startlistorna. Alla som är här är givetvis duktiga men när ungdomarna blir äldre så blir det inte 100 åkare i varje klass, många som inte kommer in på skidgymnasiet lägger av, säg- er Vemdalens destinationschef Torgny Svensson.

Under fartgrenarna gick det bara en medalj till länet och den togs av Max Gordon Sundqvist, ÖFS.

Bäst av härjedalingarna hittills är Mimmi Gunnarsson, Funäsdalen, som blev elva i super-G.

bland de femton bästa så det var helt okej, förklarade Mimmi Gunnarsson som hopp-as på en bra fortsättning av tävlingarna.

Arrangörerna, Vemdalens Alpina och Klövsjö Alpina, har hittills bjudit på fina tävlingar.

Enda smolket i bägaren var att ljudanläggningen stundtals strejkade under killarnas super-G. För åkarna hade det ingen betydelse men som publik i backen blev det svårt att följa hur ens favorit klarade sig tidsmässigt.

– Det var lite tråkigt men annars har det flutit på bra, tycker Anders Lundqvist, ordförande i Vemdalens Alpina.

Mer läsning

Annons