Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna och Tina förverkligar drömmar – öppnar presentbutik

/
  • Anna Johnson och Tina Svensson går mot strömmen och öppnar en presentbutik i Sveg inom kort.Foto: Stefan Persson

Lagom till sommaren får Svegsborna och besökare i samhället en ny butik att shoppa i.

Annons

Anna Johson och Tina Svensson ska öppna en presentbutik i Systembolagshuset.

– Vi har känt att det finns ett behov av en presentbutik i Sveg så därför vågar vi satsa när det annars mest handlar om nedskärningar, säger Tina och Anna.

de inga lokaler att flytta in i eftersom de håller på att bli anpassade för butiksverksamhet. Deras butik kommer att ha Systembolaget som närmaste granne.

– Det känns som ett väldigt bra läge eftersom det är många turister som stannar till där när de kommer till Sveg. Fjällturismen har ju dessutom ökat så det finns många positiva faktorer som talar för oss, menar Anna Johnson som tycker att Sveg har klarat sig ganska bra under lågkonjunkturen.

– Jag tycker att det är ganska positiv stämning i samhället här nu. Dels har vi satsningarna på etanol och växthus sedan har det öppnats några nya butiker också, säger Tina Svensson.

presentartiklar så kommer det att finnas lite inredningsprylar och lokala delikatesser i Anna och Tinas butik. Förhoppningen är att kunna öppna till Mors dag men det beror lite på när de kan få tillträde till lokalen.

Mer läsning

Annons