Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrakooperativet som planerar att ansöka om Grön Flagg

/

Föräldrakooperativet Myltan värnar om det naturliga, en inriktning som ger friska barn, anser personalen. Nu vill de ta ytterligare ett steg genom att ansöka om Grön Flagg.

Annons

I väldigt många år har föräldrakooperativet Myltan valt att ha en tydlig miljöinriktning. Förutom att det är bra för naturen så gör det även barnen friska, tycker personalen.

är väldigt sällan sjuka och det tror vi beror på att vi kör med ekologisk mat så långt det går. Vi är även ute väldigt mycket, säger en av kooperativets förskollärare Pernilla Lindström som berättar att de även äter lunch ute minst en gång i veckan om vädret tillåter.

– Vi väljer det naturliga. Barnen odlar grönsaker och komposterar, berättar Lindström som några exempel.

Att hitta föräldrar som vill vara med på den miljövänliga inriktningen är inte svårt, anser personalgruppen.

det att det blir färre barn i Härjedalen men vi har 18 inskrivna och det brukar inte vara något problem att fylla platserna även om det krävs ett ganska stort föräldraengagemang i ett kooperativ.

Under tisdagen hade Myltan öppet hus och visade upp sin verksamhet för nyblivna föräldrar och andra som är intresserade av att se hur en dag fortlöper på förskolan. Bland annat berättade man att nästa steg för Myltan är att ansöka om Grön Flagg.

– Grön Flagg är det synliga beviset på att man i den dagliga verksamheten prioriterar ett handlingsinriktat miljöarbete, där demokrati och delaktighet är två av nyckelorden, förklarar Lindström som inte känner till någon annan grönflaggad förskola i Härjedalen.

– I Jämtland däremot finns det både skolor och förskolor som har Grön Flagg.

Mer läsning

Annons