Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hanna Wagenius föreslås leda Centerpartiets Ungdomsförbund

CUF:s valberedning har nominerat en ny förbundsstyrelse och ny förbundsordförande. Valberedningen föreslår att Hanna Wagenius, 22 år från Flon i Härjedalen, ska efterträda Magnus Andersson som slutar efter fyra år som förbundsordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund.

Annons

– Hanna har ett stort stöd bland medlemmarna och har också gjort sig ett namn utanför medlemskåren. Hon är en duktig debattör och en stark ideolog som kan hjälp CUF att fortsätta var det ungdomsförbundet som vågar utmana de sanningar som finns i samhället idag. Det säger Niklas Dahlgren, ordförande i CUF:s valberedning.
Hanna Wagenius har två år bakom sig i CUF:s förbundsstyrelse och studerar idag juridik vid Uppsala Universitet. Även Ingrid Lundqvist, 23 år från Stockholm, kandiderar till förbundsordförande vid förbundsstämman som hålls den 2- 6 juni i Uddevalla.
– Det känns jättekul att bli nominerad av valberedningen. Det vore fantastiskt att få leda förbundet nu när hela Centerrörelsen står inför så stora utmaningar. Jag vill se till att CUF blir en verkligt stark röst i debatten framöver. I slutändan är det dock medlemmarna som väljer vem som blir ordförande under förbundsstämman, säger Hanna Wagenius.
– Både jag och Ingrid Lundqvist kommer fortsätta att kampanja för att vinna deras förtroende fram till dess.

Mer läsning

Annons