Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hojåkare avrostade på Hedlanda

/
  • Välputsade custommotorcyklar åkte runt med samma energi och glöd som neonfärgade sporthojar, de japanska motorernas surr blandades med en Harley-Davidsons karaktäristiska dunkande.
  • Bland alla övningar körs även de viktiga bromsövningarna.Instruktören Joakim Wassberg gav goda råd.Eva Jonasson blev med motorcykel i fjol när hon även tog MC-kort. ”Lite av en dröm”, säger Eva.

Varje vår anordnar SMC jämtland en träff för motorcyklister, där man mjukar upp inför säsongen. Hedlanda flygfält är perfekt ställe.

Annons

I går genomförde Jämtlandsavdelningen av den rikstäckande organisationen SMC, Sveriges Motorcyklister, sin årligen återkommande fortbildningskurs på Hedlanda flygfält i Hedeviken. Avrostningen, som den också kallas, syftar till att öka trafiksäkerheten genom att ge alla motorcyklister en möjlighet att under kontrollerade former prova på olika former av övningar.

– Ett perfekt och värdefullt tillfälle att träna, säger Eva Jonasson från Överberg.

Med sin knallröda Suzuki gled hon snyggt runt alla koner och trivdes i solskenet tillsammans med ett 10-tal andra motorcyklister.

Eva, 43 år från Överberg, tog motorcykelkort för ett år sedan. Efter det blev det att köpa hoj.

– Man kan väl säga att det var lite av en dröm som uppfylldes. Jag har alltid varit intresserad av motorcyklar och när alla bita föll på plats slog jag till.

När hon i går var på Hedlanda fick maken Leif agera barnvakt.

– Jo, för mig blev det att åka bil, säger Leif som även han naturligtvis har en mc hemma i Överberg.

– Nästa vecka har vi ordnat barnvakt och drar till Norge. Det blir en tur under fyra dagar och vi lär väl åka runt 200 mil.

– Då passade det ypperligt att få träna här, säger Eva, innan hon drog på hjälmen för en nu runda bland konerna.

Instruktörer i går var Joakim Wassberg och P-A Tapper. De är förvånade att inte ler mc-åkare tar chansen att känna sig för inför säsongen. I lördags kom endast 14 till träffen i Östersund och i går var det 10 på Hedlanda.

– Alla behöver den här genomköraren. Det visade sig bland annat i Östersund där två av åkarna lade ner cyklarna vid bromsprovet, säger Joakim Wassberg.

Mer läsning

Annons