Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundvalp sköts ihjäl i centrala Hede

Mitt i Hede sköts under påskafton en liten finnspets av någon med gevär. Hunden skadades svårt och fick senare avlivas av veterinär.

Annons

– Rent bedrövligt. Man undrar hur folk tänker och jag hoppas att vederbörande träder fram, säger hundens ägare.

Det var strax efter klockan 22 under påskaftonkvällen flera närboende hörde skottet som riktades och träffade den sju månader gamla finnspetsen. Hunden blev skjuten efter riksväg 84 som går genom Hede och mitt bland flera hus.

En av husägarna hörde direkt efter skottet att hunden skrek och skyndade sig ut. Efter att ha fått tag i hundägaren togs valpen till veterinär som konstaterades att den skjutits med ett finkalibrigt vapen. Skadorna var dock så allvarliga att hunden tvingades avlivas.

Flera vittnen finns som hörde skottet och delar av kulan som veterinären hittade har överlämnats till polisen.

– Vi var själva ute och gick när vi hörde skottet. Det är både ungdomar och äldre som är ute efter vägen och nu känns det otäckt när man vet att det finns folk som sitter med laddat vapen och riktar mot vägen, säger ett av vittnena.

Den man som ägde hunden tycker att hela historien är bedrövlig.

– Jag hoppas verkligen att polisen reder ut det här. Men det bästa vore om den som avlossat skottet träder fram.

Enligt honom fanns hundvalpen hemma på gården när några rejäla påskfyrverkerier i byn gick till väders och small. Finnspetstiken blev troligen vettskrämd och sprang med full fart från gården. Dryga timmen senare hittades hon skjuten efter riksvägen.

Polisen tog allvarligt på händelsen och skickade en patrull från Funäsdalen till Hede. Bland annat beslagstogs kulan som ska skickas vidare för analys. Polisen hade igår ingen misstänkt för skottet men utredning pågår. Klart är dock att skytten, förutom att han sköt en hund, bröt mot vapenbestämmelserna då det är förbjudet att avlossa skott inom tätbebyggt område.

Mer läsning

Annons