Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalrådet skyldig kommunen 100 000 kronor

Kommunalrådet Klas Hallmans (C) skulder växer. Han är nu skyldig Härjedalens kommun runt 100 000 kronor i obetald kommunalskatt.

Annons

Klas Hallman är vice kommunalråd i Härjedalens kommun och även ledamot i Centerpartiets distriktsstyrelse.

hade Klas Hallman 52 betalningsanmärkningar och ett skuldsaldo på 154 000 kronor. Då sade han i ÖP att han var på rätt väg ekonomiskt.

en skuld är betald tas anmärkningen bort ur registret. I dag är antalet betalningsanmärkningar nere i 34, två nya hittills i år. Men skulden har under två år ökat med drygt 45 procent till 282 161 kronor. Det handlar bland annat om obetalda tv-avgifter, fordonsskatt och avgifter för oförsäkrade bilar. Tv-avgiften har han inte alls betalat under perioden februari 2006 till februari i år.

Den största skulden har Klas Hallman till staten och Härjedalens kommun. Han har 196 957 kronor i obetald skatt och olika förseningsavgifter på för sent inlämnade deklarationer. Han har konsekvent de senaste åren inte betalat in restskatten.

Totalt handlar det nu om en skatteskuld till Härjedalens kommun på runt 100 000 kronor.

Kronofogdemyndigheten haft en utmätning på Klas Hallmans inkomst. I slutet av mars beslöts att 5 135 kronor i månaden dras från hans lön för att betala hans skulder.

Klas Hallman får i dag 15 349 kronor i månadsarvode för sin halvtidstjänst som kommunalråd. Taxeringsbeskedet för inkomståret 2007 visar att hans totala inkomst per månad då i genomsnitt var 32 000 kronor.

Mer läsning

Annons