Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledare lär av Elfsborg

/
  • Svegs ungdomsledare träffade under Boråsresan bland annat Tony Lundqvist som byggt upp Elfsborgs ungdomsverksamhet från grunden.

En spännande allsvensk premiär och öppna dörrar in i IF Elfsborgs verksamhet, den gästfriheten fick ungdomsledare från Sveg njuta av den gångna helgen.

Annons

Ungdomsverksamheten inom Svegs IK fotboll är på stark frammarsch. Fler och fler spelare kommer på träningar och för att ta hand om dessa satsar klubben hårt på att utbilda ledare. Nyligen gick 17 personer första steget i en ledarutbildning och den gångna helgen fanns 20 ledare med på en studieresa till Borås där de fick lära sig en hel del av Elfsborgs ungdomsansvarige, Tony Lundqvist.

– Att få inblick i hur Elfsborg arbetar är mycket värdefullt för oss, säger Svegs fotbollsordförande Roland Thullnérs.

Elfsborg ingen ungdomsverksamhet. Klubbens styrelse tog dock ett beslut om att de skulle ta tag i den biten och Tony Lundqvist blev mannen som fick sköta uppbyggnaden. Han är kvar än som ansvarig för en modell som kan sägas är allt annat än elitinriktad.

– Vi trivs bra med vår utbildningsplan och innan 14-års ålder blir ingen petad i våra lag, alla får spela exakt lika mycket, säger Lundqvist som berättar att klubben även tar emot alla barn som vill spela för Elfsborg.

Under resan togs Härjedalsgästerna om hand av Marcus Hedelin från klubbens marknadsavdelning. Före detta Englandsproffset Mathias Svensson och ordföranden Bosse Johansson höll också ett varsitt föredrag vilket var väldigt uppskattat.

– Det är lite lustigt för när det kommer besök från Sveg så står hela föreningen i givakt. Vi har haft besök från storklubbar som Inter och Valencia här men de får inte alls samma uppmärksamhet, påpekade klubbchefen Stefan Andreasson som lärt känna flera av Svegsledarna sedan tidigare besök i Borås.

Mer läsning

Annons