Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livskvalitet ska locka människor

/
  • Gabriella Persson och Eva Bäck räknar med att inflyttningen kommer att kunna öka i de deltagande kommunerna.

Arbetsförmedlingen i Härjedalens kommun ska driva ett projekt för att rekrytera utbildad personal till glesbygd. I projektet medverkar även Ånge, Bräcke och Kramfors.

Annons

– Vi är fem handläggare från arbetsförmedlingarna i kommunerna som ska ro projektet i hamn. Inriktningen blir att i dessa klimatoroliga tider locka välutbildade till vår glesbygd, och vi tror att argument om livsmiljö och livskvalitet är något som säljer i ännu större utsträckning i dagsläget, anser Eva Bäck, arbetsförmedlare.

Projektet kostar 9,5 miljoner och är delvis finansierat med EU-medel.

Gabriella Persson är Arbetsförmedlingens arbetsmarknadsområdeschef i Härjedalen och den som är projektägare.

till föreningslivet och de ideella organisationer som vi knyter till genomförandet av projektet. För oss är det uppenbart att de kontaktytor och nätverk som dessa har lokalt, regionalt, nationellt och internationellt kommer att fokusera på alla utvecklingsmöjligheter och det rika fritids- och friluftsliv som våra medverkande kommuner erbjuder, säger Gabriella Persson.

som pågår till november 2011, är att ordna så att kombinerade marknadsföringsåtgärder och rekryteringsinsatser i Norden, Tyskland, Holland, Polen och Baltikum ska leda till att de fyra kommunerna blir så attraktiva att såväl rekryteringar av nyckelpersoner som ökad inflyttning blir slutresultatet.

jämställdhets- och mångfaldsaspekterna tillgodoses. Därför anges specifikt att den könsuppdelade arbetsmarknaden ska brytas när lediga jobb tillsätts.

Vidare att såväl näringslivet som föreningslivet ska fokusera på unga kvinnor och invandrare med intresse för den typ av natur och fritidsaktiviteter som står till buds i regionen när rekryteringar sker.

kvalificerad arbetskraft till glesbygdskommuner är ibland ett problem som drabbar de företag som vill expandera på hemmaplan. Detta leder i sin tur till en negativ spiral med utflyttning och demografisk obalans som följd, exempelvis när unga kvinnor flyttar för att få jobb, medan männen stannar kvar, förklarar Gabriella Persson.

Mer läsning

Annons