Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påverkade män klarade sig undan polisen

/
  • Pär Dahlsten fick sin bil stulen av norrmännen som hade kvaddat sin Golf i Hedeviken. Pär och bilbärgaren Jonas Lövnord, till höger, tycker att det är märkligt att polisens resurser inte räcker till. Under lördagen fanns ingen  polis i tjänst i Härjedalen.

En rejäl avkörning, en stulen bil och två ambulansutryckningar. Två män som anses varit drogpåverkade kunde härja tämligen fritt då polisen inte brydde sig om att rycka ut.

Annons

Många vittnen är i dag upprörda hur två norska män som med bil med dunder och brak körde av riksväg 84 på lördagseftermiddagen klarat sig undan polisen.

De färdades i en äldre Golf när de mitt på dagen körde över på vänster vägbana, och efter att krockat med flera tallar hamnat i diket strax väster om Hedeviken.

– Vi hörde en rejäl smäll och slog larm. Bilen var skrot men de två männen hade klarat sig någorlunda bra. Visserligen chockade och virriga. De togs senare om hand av ambulanspersonalen, säger ett vittne som bor alldeles vid olycksplatsen.

Alla , inklusive bilbärgaren , väntade att polisen skulle dyka upp men de fick vänta förgäves. De två männen tog sig till campingplatsen i Hede där de lyckades hyra en stuga över natten.

– Vi anade att något inte stod rätt till, men tyckte att de lika väl kunde bo här till det att polisen skulle komma och hämta dem, säger en i personalen vid campingen.

Ingen polis dök upp men däremot en ny ambulans som fick rycka ut då den äldre av männen började må dåligt. Efter behandling kunde dock ambulanspersonalen lämna männen ensamma kvar i stugan. Där var de inte kvar på morgonen.

De hade tagit sig ut på byn och lyckades stjäla en bil. Monterade på nummerplåtarna från sin gamla kraschade Golf och körde mot Norge.

De tog sig runt 13 mil innan de åter hamnade i diket. Norsk polis hittade den stulna svenska bilen i går eftermiddag.

De två männen hade då inte påträffats.

– Det är otroligt att polisen inte har möjlighet att rycka ut. Männen skulle naturligtvis gripits direkt efter olyckan i Hedeviken. Nu är det bara turen som gjort att inga oskyldiga skadats, säger en person som träffade männen när de hade stannat på en bensinstation i Hede före olyckan.

Verkade de nyktra då?

– Inte vet jag vad de fått i sig. De var högre än ett höghus och borde inte kört någon bil. Härjedalen blir laglöst när inga poliser rycker ut.

Vakthavande befäl i Östersund bekräftar att polisen fick anmälan om bilolyckan på lördagen. Orsaken till att ingen patrull larmades ut var resursbrist. Inga poliser var i tjänst i Härjedalen under lördagen och i Östersund hade polisen fullt upp med andra ärenden.

Mer läsning

Annons