Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordförsäljning i Funäsdalen

/
  • Fullt i butiken. Kön var lång i systembutiken i Funäsdalen där man i går noterade rekordomsättning.

Ica butiken i Funäsdalen noterade i går sin högsta försäljning någonsin. Det gjorde även systembutiken där kön var lång och många hyllor tomma.

Annons

Det är mycket folk i Funäsdalen dagen före påskhelgen. I butikerna trängs kunder och efter riksväg 84 som går genom byn är det stundtals kaos. Att hitta en ledig parkeringsplats är näst intill omöjligt.

I hans butik som ligger i centrum är det trångt när kunder trampar in i en, som det verkar, aldrig sinande ström. Trängseln gör det även näst intill omöjligt för personalen att fylla på i hyllorna under dagtid. Det får ske sent på kvällarna när butiken är stängd.

– Vi är alldeles för trångbodda. Dessutom är det krångligt med parkeringsmöjligheter vilket skapar kaos här mitt i byn, säger Bengt Lundquist.

– Jag vill att kommunen hjälper till att hitta mark så jag kan bygga nytt. Förutom att vi får en större butik skulle många av parkeringsproblemen lösas om vi etablerade oss på ett annat ställe.

Fullt hus var det även på systembolaget där fem anställda hade fullt upp. Bland de halvtomma hyllorna pratades det mest norska.

– Över 50 procent av kunderna är från Norge, säger butikschefen Ronny Olovsson.

Likt kollegan på Ica noterar Ronny toppförsäljning. En ökning med 30 procent jämfört med samma vecka för ett år sedan.

– I dag noterar vi den största dagsomsättningen sedan systemet invigdes i Funäsdalen.

– Jo, vi får varor varje dag men vårt lager är för litet. Dessutom hinner vi inte med att fylla på i butiken när det blir en sådan här kundtillströmning.

Mer läsning

Annons