Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Renkadaver lockade björnar till bebyggelse

/
  • Det är inte mycket kvar av det renkadaver som varit festmåltid för björn­ar i närheten av Glissjöberg.Foto: Stefan Persson

Några dumpade renkadaver i närheten av skjutbanan i Glissjöberg har varit upphov till ett folknöje den senaste veckan eftersom åtminstone två björnar setts kalasa på djurresterna.

Annons

Under onsdagsförmiddagen fick polisen in en anmälan om att någon lagt ut renkadaver i närheten av Glissjöberg. Misstanke fanns om att det kunde röra sig om en åtel.

– Vi har varit dit och hittar bara rester efter en ren. Det finns ingenstans där den som skulle lagt ut åteln har att hålla till, säger Kenneth Warga vid Svegspolisen som avfärdar den sortens brottsmisstanke.

– Det blir en notering och så har vi kontaktat markägaren, säger Warga.

Enligt uppgifter till ÖP ska det ha varit två renkadaver som dumpats på platsen för ett par veckor sedan. Dessa ska då ha legat prydligt vid vändplanen på en skogsbilväg. Den senaste veckan har det varit ett folknöje att åka in på vägen för att titta efter björnar och personer som ÖP pratat med har sett åtminstone två olika björnar som kalasade på renresterna.

– Även om det inte är en åtel i den bemärkelsen så är det väldigt dumt gjort att dumpa kadaver så här. Det är inte mer än några hundra meter till närmsta fastighet, säger Kenneth Warga som inte uppskattar tilltaget.

Mer läsning

Annons