Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se bilar bränna gummi i Sveg

/
  • Johan Halvarssons Nissan ser ut att ha gått upp i rök.
  • Johan Dahlgren, Tännäs, deltog i såväl drifting som burnouttävling med sin BMW M5. ”Det gäller ju att passa på när man får chansen att vara med”, sa Johan Dahlgren.

Drygt 700 personer hade löst inträde för att se när delar av svenska eliten brände däck på det östra industriområdet i Sveg.

Annons

– Vi är riktigt nöjda. Det här visar att det finns ett stort motorintresse i Svegsområdet, säger Yasmine Bengtson, eldsjäl i arrangörsföreningen Dominoz.

Många visste inte riktigt vad som väntade när de begav sig till Armats lagerområde där den första driftingtävlingen i Härjedalen skulle köras. Trots att det var småkallt i luften och det faktum att arrangemanget krockade med uppladdningen inför Sveriges kamp med Danmark så fylldes publikplatserna.

Speakern, Kenneth Andersson, från Vilhelmina har planer på att dra igång en norrländsk serie för drifting.

– Det känns som Sveg är en bra ort för framtida arrangemang, kommenterade han.

– Att sladda är ju något som vi norrlänningar har i blodet så jag tror säkert att det går att bygga upp ett intresse.

Att tävlingsarenan var på ett lagerområde blev väldigt lyckat, tycker Andersson.

– Först var förarna lite skeptiska eftersom det var ganska trångt. Men efter några repor så blev det andra tongångar. Inramningen var häftig och att ljudet studsade mellan lagerväggarna förhöjde känslan, säger Kenneth Andersson som inte kan hitta något negativt mer än att hela showen blev lite långdragen tidsmässigt eftersom så många var med i den lokala burnouttävlingen.

– Fast det är väl också positivt för det brukar vara tvärtom att för få ställer upp.

Dominoz har nu klarat av sitt jungfruarrangemang som förening och det flöt galant.

– Vi hoppas på att kunna anordna drifting samma helg även nästa år, säger Yasmine Bengtson som är positiv till en fortsättning trots att hon håller på att städa efter evenemanget när ÖP träffar henne.

– Allting har gått så bra och såväl företag som privatpersoner har backat upp oss och då är det roligt att försöka få någonting att hända, säger hon.

Mer läsning

Annons