Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smakfullt 80-årsfirande av Stenhuset på Norra skolan

/
  • Det dukades upp många meter med rulltårta så att det skulle räcka också till de gamla elever som hälsade på.
  • Härje Dahl gick i skolan 1929 då stenhuset invigdes.

Eleverna på Norra skolan i Sveg firade i fredags att den stora stenhusbyggnaden fyllde 80 år.

Annons

– Det står i och för sig 1928 ovanför entrén och det innebär att själva huset är 81 år men invigningen hölls våren 1929 och därför bestämde vi oss för att fira jubileum just i dag, sa rektor Tina S Hammargård i sitt tal.

Hon fantiserade sedan lite om vad huset varit med om under sina år som skola. Uppskattningsvis har det gått drygt 5 000 elever i stenhuset.

– Tänk vad mycket bus som golvet har känt av, tänk vad mycket hemligheter väggarna ska ha hört och man kan fundera på hur mycket kunskap som rymts här innanför.

första eleverna som gick i stenhuset är Härje Dahl som började på Norra skolan när den invigdes, då gick han i tredje klass.

– Stenhuset var väldigt fint, allting var nytt och fräscht, minns Härje Dahl som passade på att ta en rundtur i sin gamla skola under jubileumsdagen.

även med sig gamla klassbilder vilka många av dagens elever tyckte att det var intressant att titta på. Framförallt var det kläderna som skilde sig från dagen men några tyckte även att läraren såg väldigt sträng ut.

– Men så var det inte. Vår lärare var riktigt snäll, fast det är klart om han blev arg så blev han riktigt arg, berättar Härje Dahl som tyckte att det var roligt att få vara med och fira jubileum.

Mer läsning

Annons