Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor politisk oenighet om vindkraften

Det råder stor politisk oenighet kring översiktsplanen för södra Härjedalen och om var eventuella vindkraftverk kan placeras. Kommunens förslag röstades med knapp majoritet igenom i kommun­styrelsen och nu väntar en oviss vända i fullmäktige.

Annons

Efter utställningen av översiktsplanen för södra och östra delarna av Härjedalen så har den nu kommit in i den kommunala beslutsgången.

Nu senast röstades den igenom i kommunstyrelsen, men det var med knapp marginal, sex röster mot fem, och hur det ska gå i fullmäktige i slutet av månaden är omöjligt att sia om.

– Vi gick på kommunledningsutskottets förslag och kommunstyrelsen föreslår nu fullmäktige att fastställa översiktsplanen. Men det är omöjligt att säga hur beslutet i fullmäktige blir, säger kommunalrådet Gottfrid Jonsson (S) som själv röstade för att översiktsplanen ska fastställas enligt förslaget.

I ert parti röstar ni olika, ni brukar ju vara väldigt överens inom partiet när frågorna nått fullmäktige, blir det inte så i det här ärendet?

– Åsikterna är så olika när det gäller vindkraften så vi har sagt att var och en får gå på sin egen övertygelse.

– Min inställning är att när det finns motstridiga krafter ska man vara försiktig och kommunen bör ha en restriktiv hållning. Vi har redan beslutat att tillåta några vindkraftsparker och det finns tid att utvärdera hur dessa fungerar, sen kan man lyfta frågan igen om det är aktuellt, säger Gottfrid Jonsson.

Mer läsning

Annons