Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torben vann klassisk pimpeltävling och blev Härjedalsmästare

/
  • Torben Grindal, Hede, har inte missat många pimpeltävlingar på Skärsjön. Han har varit nära vinst förut men i år blev det fullträff.
  • Han drog upp massor med småröding första timmen. Men sedan dalade fiskelyckan för Lars-Erik Bäckman som blev tvåa på Skärsjön.

Torben Grindal, Hede, kan numera titulera sig Härjedalsmästare. Han pimplade bäst och mest när anrika Skärsjöpimpeln avgjordes.

Annons

– Härligt, jag varit nära förut men aldrig lyckat bli härjedalsmästare, sa en glad segrare efter att tagit emot bucklor och prispengar.

Förutom inteckningar i vandringspriserna pimplade den 24-årige Torben in 5 000 kronor som var första pris. Torben Grindal tillhör de som inte vill missa den årliga tävlingen på Skärsjön, drygt 800 meter över havet.

– Nej, jag har varit med så långe jag minns, sa Torben Grindal.

Tvåa blev en annan Hedebo. Lars-Erik Bäckman drog massvis med småröding under första timmen. Efter det blev det lugnare.

– Mysko, det började bra men sen blev det heldött, sa Lars-Erik, som trots allt vra en glad tvåa.

Trea och bästa dam blev Ann-Marie Brunlöf, från Alnö.

Masen Lars Nordström från Ludvika brukar alltid ligga bra till och knep fjärdeplatsen. Lars, som även vunnit tävlingen några gånger, har varit med i över 40 år.

Kevin Dahlberg pimplade bäst bland ungdomarna och vann den klassen.

Totalt drogs det upp över 700 fiskar under den två timmar tävlingen.

Skärsjöpimpeln lär antagligen vara en av de äldsta här i länet. Den första gick av stapeln i slutet på 1950-talet.

Trots att sjön ligger runt halvmilen från närmaste väg och att det dessutom brukar kunna vara ett riktigt busväder kommer det folk. I helgen bjöd dessbättre arrangerande Hede curlingklubb på kanonväder. 139 startande fanns på isen och över det dubbla valde att sätta sig på i en solgrop och njuta.

Mer läsning

Annons