Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre bilar i seriekrock

/
  • Mitt i vägkorsningen mellan riksvägarna 502 och 84 i centrala Linsell fick tre bilar närkontakt då de small ihop vid en kollision som möjligen kan bero på att höga snöplogkanter skymt sikten för den bil som försökt komma ut på väg 84.

Tre bilar med totalt 13 passagerare var under lördagens eftermiddag inblandad i en seriekrock i centrala Linsell.

Annons

Olyckan inträffade vid fyratiden mitt i Linsell på väg 84 i korsningen mot riksväg 502 mot Lofsdalen. Av de 13 inblandade fick två personer föras till sjukhus med lindrigare smärtor i nacke och rygg.

Övriga passagerare i de krockade bilarna ska enligt uppgift ha klarat sig utan svårare skador. I korsningen där olyckan inträffade har höga snöplogkanter kommit till som en följd av den senaste tiden ymniga snöfall.

– Jag kröp fram men hamnade för långt fram i vägen för att få klar sikt och då small det från båda sidor, berättar den man som styrde fordonet som kom från riksväg 502 ut på 84:an. Vägunderhållet kritiseras nu av både polisen och räddningstjänsten.

– Om denna olycka berodde på dåligt plogade vägar med halka och skymd sikt på grund av undermålig snöröjning är för tidigt att säga , men vi har från polisens håll varit i kontakt med Vägverket bara för några veckor sedan om riksväg 502 som är under all kritik vad gäller underhållet, säger Kenneth Varga vid Härjedalspolisen .

Marit Manfredsdotter

Mer läsning

Annons