Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yoga minskar stress bland skolpersonal

/
  • ”På ett dygn andas vi ungefär 20 000 gånger och ofta är vi inte ens medvetna om vår andning. När man andas långsammare får man en ökad kontroll över sina tankar och känslor och kan därmed handla mer medvetet”, säger Annika Björnsdotter som leder Yogapassen vid Sonfjällsskolan.

Någon har sagt att yoga handlar om att väcka sina latenta begåvningar.

Andra menar att det handlar om att finna balans i en värld som bara snurrar fortare och fortare.

Annons

Oavsett mening har yogan som träningsmetod fått fler och fler brukare och vid Sonfjällsskolan i Hede erbjuds personalen att under 8 veckor deltaga i en timmes yogapass. En möjlighet som nyttjas flitigt.

– Att vi i anslutning till dagens slut kan få detta som en friskvårdstimme är fantastiskt, det säger Lotta Regnader som arbetar på skolan och var en av alla som kommit för att utöva solhälsningen tillsammans med många fler tusenårigt beprövade yogaställningar.

– Yogatekniken har utövats i minst 3 000 år. Det handlar om att bygga ett starkt psyke och en stark kropp som tillåter oss att möta livet på ett mer positivt, ödmjukt och öppet sätt, det säger ledaren Annika Björnsdotter som förutom att hon är lärare vid skolan även är utbildad inom yoga.

– Det är ju fantastiskt om vi kan tillvara kompetensen bland personalen på flera områden. Det säger rektor Egon Nylin vid Sonfjällsskolan. Vi är ett stort arbetsteam och vi arbetar i flera byggnader. Förutom att vi får välbehövlig träning kommer vi samman i en gemenskap runt yogan som har possitiva effekter även för övrig verksamhet, avslutar han.

Mer läsning

Annons